Схуднення

Замість олів’є. Порційні салати: бій майонезу!

Новий Рік підкрався, а ти на дієті? І світле свято загрожує перетворитися на пекельний вечір мук і бою совісті з бажаннями: їсти чи не їсти? Навіщо такі муки?! Приготувати святковий дієт-стіл не так складно, як може показатисядля тебе ТОП страв в серії статей ” Новорічний дієт-стіл-задоволені будуть всі!”:- Головна страва святкового дієт-столу-десерти без калорій-реальність-дієт-закуски на новорічному столі – ти читаєш “порційні салати: бій майонезу”порційні салатыноворічний стіл без салатів – нереально! Але чому порційні і куди поділася “оселедець під шубою”?Вашій увазі бій порційних салатів проти загального блюда!Раунд 1: порційні салати завжди обмежені в обсязі – не дозволять з’їсти більше норми, наваливши на тарілку величезну порцію з наструганного тазика олів’є))) Раунд 2: в 95% випадків третина порційного салату складається із зелені (що дуже рідко буває в загальних салатницях), а зелень як відомо, відноситься до жиросжигающим продуктам (читай статтю «негативна калорійність»), і не тільки наповнює шлунок, не дозволяючи з’їсти багато висококалорійної їжі (шлунок то не бездонний!), але і вимагає на власне перетравлення і засвоєння енергії більше, ніж від неї вивільняється 3: заправка порційного салату може варіюватися в залежності від уподобань конкретного гостя, а тому завзятим прихильникам майонезу не доведеться миритися з твоїми уподобаннями. А тобі не доведеться в черговий раз давитися жирними заправкамиТОП-5 порційних салатовсамие смачні, прості у виконанні, популярні і легкі варіанти порційних салатів. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 – 5 порцій залежно від розміру:Салат «Цезар»Що беремо:філе куряче – 300 гпомидоры – 200 глистья салату – 2 пучкасыр твердий — 150 гяйцо — 2 штсухарики: білий хліб, порошковий часник, сіль, перецзаправка: йогурт — 170 гр, гірчиця готова — 1ч.

л (або більше – за смаком), жовток 1 яйця, порошковий часник, сік лимона, сіль, перецКак готуємо:Яйця відварюємо до готовностиБелый хліб ріжемо невеликими кубиками, посипаємо часником, сіллю і перцем. Можна злегка скропити маслом. Підсушуємо в духовій шафі.

Дверцята рекомендується злегка прочинітьфіле відварюємо (в оригінальній версії салату філе, як і сухарики, смажать в маслі, але у нас лайт-версія, а тому мінімузіруем калорії), ріжемо невеликими поздовжніми шматочкаміпомідори нарізаємо. Сир трьом на крупній тертці. Яйця ріжемо кругляшкамиДля заправки заважаємо всі інгредієнти.

Соус повинен вийти рідкуватим для поливання. Якщо соус густий-додати трохи простий водисобіраем салат: листя салату, помідори, сухарики, яйця, курка, тертий сир. Солимо, перчимо.

Поливаємо невеликою кількістю соусаЛюбителям морепродуктів: куряче філе можна замінити на креветки, надавши страві пікантності і разнообразіясалат з печерінамічто беремо:філе куряче — 300 грлук ріпчаста — 1 велика луковіцатомат — 200 гршампіньйони свіжі — 400 грсалат листовий – 2 пучкасоль, перецмасло оливкова — 20 мл для обжаріваніязаправка: гірчиця 1 ч. л, сіль, перець, жовток 1 яйця, олія оливкова 30 млкак готуємо:філе відварюємо. Ріжемо середніми поздовжніми шматочкамілук дрібно ріжемо.

Обсмажуємо на сковороді до готовності. Для надання салату статусу “супер-дієт”, замість обсмажування в маслі — припустити на воді до готовностігриби ріжемо поздовжніми шматочками. Обсмажуємо на сковороді до готовності.

Для доданню салату статусу “супер-дієт”, замість обсмажування в маслі-припустити на воді до готовностіпомідори ріжемо великими шматочкамідля заправки заважаємо всі інгредієнти. При звичайному перемішуванні соус буде рідким. При збиванні міксером соус злегка загуснеетсобіраем салат: листя салату, цибуля, курка, гриби, томати.

Солимо, перчимо. Поливаємо невеликою кількістю соусаСалат Грецькийщо беремо:листовий салат – 2 пучкаогурци свіжі – 1 штпомідори черрі – 10штперец солодкий болгарський червоний– 1 штперец солодкий болгарський зелені– 1 шткрасний салатний лук – 1штмасліни без кісточок– 100 гсир бринза або фета (або фетакса, або тофу)– 100 гзаправка: олія оливкова і оцет бальзамічний – по 50 мл, сіль, перець, порошковий часник, сушений орегано, сушений Укропкак готуємо:сир і овочі ріжемо великими шматками: огірки, помідори, перець червоний і зелений. Лук ріжемо великими дуже тонкими кільцями або полукольцамідля заправки заважаємо оливкова олія і оцет, сіль, перець за смаком.

У соус додаємо порошковий часник (якщо немає — товчений до однорідної маси часник 2 зубчики), сушений або дуже дрібний орегано і кріп. Соус повинен вийти жідкімсобіраем салат: листя салату, овочі, сир, маслини. Солити, перчити.

Скропити салат заправкойСалат з тунцомщо беремо:тунець консервований – 1 банкапомідори черрі (або звичайні) – 120 гсалат листовий або інша зелень (за смаком)сир бринза або фета (фетакса, тофу)- 70 гяйцо – 2-3 штзаправка: олія оливкова – 1 ст. л, сік лимона – 1 ст. л, сіль, перецсоль, перецдля цінителів: кунжут чорний або білий – 1 ст.

ложкакак готуємо:яйця варимо до готовності, ріжемо великими кружечками або половинками. Сир ріжемо великими шматочкамидля заправки заважаємо все інгредієнтисобіраем салат: листя салату (або інша зелень), помідори, тунець шматочками або розім’ятий, сир, яйця. Солимо, перчимо.

Поливаємо невеликою кількістю соусу. Посипаємо кунжутом – по желаніюсалат “Парміджано” з баклажаномщо беремо:баклажан – 1 шт. (середній)помідори черрі – 4-5 шт.

салат айсберг і інша зелень (за смаком) сир моцарелла – 70 гдля баклажана: олія оливкова 30 гр, прованські трави, часник молотийдля заправки: помідор – 1 шт, оцет – 1 ч. ложка, олія оливкова – 1 ст. ложка, сольдля подачі: твердий сир — 70 грКак готуємо:Баклажан ріжемо кругляшами, солимо, посипаємо прованськими травами, часником.

Обсмажуємо на олії до готовностіпомідори і сир моцарелла ріжемо великими шматочками. Твердий сир трьом на крупній теркеДля заправки всі інгредієнти вимішуємо в блендері до однорідної маси. Соус повинен вийти консистенції питного йогурту.
Якщо густо-додати простої води, якщо рідко – ще трохи помідора або томатної пастисобіраем салат: салатні листя і інша зелень, баклажан, помідор, моцарелла. Поливаємо салат соусом, посипаємо тертим сиромпорційні салати назавжди підкорять гостей! Насичені, різноманітні, індивідуальні для всіх і кожного! Ти сміливо можеш запропонувати до салатів будь відомий рецепт соусу, який неймовірно збагатить стіл і зробить порційний салат ще цікавіше і пікантніше (варіанти соусів дивись у статті Закуски – лайт»)Про алкоголеКонтролируем калорійність продукту: не більше 300 ккал на 100 мл. Під забороною: горілка, висококалорійні коктейлі, вермути, настоянки, лікери та інші Вибираємо: шампанське, ігристе вино брют, сухе вино червоне, біле, роузДа буде Новий рік чарівним, а талія тонкої!!! З наступаючими святами і смачного!!!З любов’ю, авторський інтенсив «ХочуХудеть»!!!Ідеї та рецепти новорічного дієт-столу: – головна страва святкового дієт-столу-десерти без калорій-реальність-дієт-закуски на новорічному столі

Related posts

Leave a Comment