Схуднення

Прожиток від кардіолога. Частина 2

Це те, що правильне і здорове харчування необхідно вписати і зробити частиною способу життя. . Що сьогодні об’єднує, мабуть, всіх фахівців і експертів, що займаються харчуванням, в тому числі лікарів?Продовження поста про лекцію ” про харчування: ненудно і науково!”кардіолога Ярослава Ашихміна.

Початок тут кави до 5 чашок в день безпечно, від 1 до 3 чашок кави – оптимально. Не підходить тривожним людям. * Важливо змінювати стереотипи харчування.

Как? Дивись картинки. * Не так важлива здорова дієта, як прихильність до неї. * У деяких людей суперактивна опіоїдна система, вони отримують ейфорію з’ївши будь-який шматочок їжі.

* Дуже велику роль для нашого здоров’я відіграє здоров’я ендотелію (він розміром зі стадіон Вімблдону) і внутрішня флора. * Атеросклероз, можливо, запускається чужорідними компонентами внутрішньої флори. * Бляшки формуються під ендотелієм судин і складаються з ліпідів і тілець імунних клітин, хоробро полеглих в боротьбі з «поганими» жирами або чужорідними компонентами.

* Ми не захищені від пошкодження судин зсередини, такий механізм в організмі не передбачений. Атеросклеротичні бляшки пошкоджують судини зсередини, при розриві бляшки утворюється тромб, посудина закупорюється і все, кінець, інфаркт. * Внутрішня флора-це найважливіша частина просто необхідна для здорового шлунково-кишкового тракту і взагалі здоров’я.

Вчені шукають спосіб навчитися підселяти здорову флору в кишечник для зниження системного запалення. Здорова внутрішня флора = здорова імунна система. Пробіотики з реклами ніякого відношення до формування здорової флори не мають, не працюють вони так.

* Яйця безпечні (доведено великими дослідженнями). * Дієта Дюка дуже небезпечна (високобілкова дієта, пов’язана з ризиком для нирок і печінки). * Антиоксиданти себе погано показали (вітамін А, бета кератин, Вітамін Е), тому що вони підвищують смертність від інфаркту і підвищують ризик раку.

Коли клітина стає на шлях ракового переродження, вона використовує оксиданти, щоб накласти на себе руки. * Надлишок вітаміну С підвищує ризик розвитку сечокам’яної хвороби. * Жорстким вегетаріанцям можна додати вітамін В12.

* КЕТО-дієта та інші Низьковуглеводні дієти не так вже й корисні, тому що виключають фрукти і овочі, які крім вуглеводів містять необхідну клітковину і біофлавоноїди, які знижують рівень системного запалення і потрібні для підтримки здорової флори і системного імунітету. При низкоуглеводной дієті є небезпека побічних ефектів. * Інтервальне голодування не підходить для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту.

* Глютен. Є група людей з розладом шлунково-кишкового тракту, яким довго не могли допомогти гастроентерологи. Виявилося, що тих людей є непереносимість глютену.

Виключення глютену з раціону їм допомогло. Але! якщо у людини немає непереносимості глютену, то відмова від нього не допоможе, а дуже велику шкоду буде пов’язаний з виключенням зерна з раціону харчування. * Середземноморський стиль харчування найздоровіший.

Його можна модифікувати і адаптувати під людину, якщо необхідно (знижувати кількість білків, жирів, швидких вуглеводів, солі, каллораж і т. п. ).

Такого ж позитивного ефекту як від середземноморського стилю харчування лікарі не можуть домогтися ніякими ліками. ТОП-5 небезпечних помилок 2019-2020 * Міф №1 вуглеводи – зло, жири – користь (сало корисно). * Міф № 2 твердження – наша дієта найкорисніша.

* Міф №3 індивідуальний раціон харчування (по аналізу крові). * Міф № 4 вам обов’язково потрібні БАДи, вітаміни і мікроелементи (в таблетках і капсулах). * Міф № 5 Глютен небезпечний.

* Функціональні продукти харчування: шоколад, Суперфуди, що містять клітковину, кава – можна!Шоколад покращує функцію внутрішньої оболонки судин (до 50-100 г на тиждень). Суперфуди, що містять клітковину: яблука, груші, горіхи, цільнозерновий хліб, висівки, чорнослив, курага – добре (до 25-36 г в день). * Головні фактори здоров’я-правильно їсти, достатньо рухатися і мати мету в житті.
Це доктор каже!

Related posts

Leave a Comment